“Gør det selv”

Do it Yourself concept

Du sparer rigtig mange penge ved selv at lave ting og sager i hverdagen. Som du jo nok ved, så elsker vi at spare, for hvad der er sparet er tjent! Det vi kan selv, gør vi selv, for ind imellem kan det spare os for rigtig mange penge. Jeg har selv lavet en del ting, nogen selv, andre med hjælp fra manden. Min mand er rigtig god til også at bygge ting, som jeg har designet på papir. Mine DIY – Do It Yourself projekter starter som regel med at vi mangler et eller andet, hvorefter jeg tjekker priserne først nyt, derefter brugt… og er prisen stadig for høj, overvejer jeg prisen og tidsforbruget ved selv at lave det.

Jeg har ikke fotos af alt jeg selv har lavet, men har da fundet et par stykker frem.

Det der er ved selv at lave tingene, er ikke bare at spare penge, men man får ofte også et helt andet forhold til sine ting, når det er hjemmelavet.

De sidste store projekter jeg havde gang i var at lave en lampe til børneværelset (den kom dog aldrig op og hænge) Men jeg tog en gammel lysekrone og pillede alt af den. Den antikke stil skulle ændres til noget mere spændende, så jeg valgte at prøjtelakere den med effektmaling så den kom til at ligne granit. Derudover fjernede jeg samtlige transperante prismer og gik på jagt i de forskellige antikforretninger og fandt faktisk nogle meget gamle franske prismer som ovenikøbet var sjældne. Jeg blandede prismerne i forskellige nuancer, og ja – resultatet blev lidt fedt synes vi. OK – jeg har smadret en lysekrone til 4-5000 kr… men nu har jeg noget som er lavet helt specielt til ungerne. :)

100_3862 100_3861trækasseNæste projekt var en blomsterkasse der var stor nok til at der kunne plantes et kirsbærtræ i :) Det kan godt være det lyder underligt… og manden min var da heller ikke vildt begejstret over idéen, men ikke desto  mindre var en blomsterkasse af den kaliber RET dyr, så manden ville hellere selv end kaste penge ud af vinduet. I ejendommen hvor vi boede på det tidspunkt, var der en Lidl butik i underetagen, som var igang med at få bygget et skur til deres containere. Vi kom i snak med arbejderne som også var jyder som min mand, og vi gik ned med varm kaffe til dem i ny og næ. Da jeg så skulle bruge noget godt træ, gik jeg ned og tiggede om at få lov at få deres rester, hvilket de var super glade for, da de så slap for selv at køre det væk. Det var GODT træ…
Og de forsynede min mand som skulle bygge den, med gode lange skruer og var også så flinke at de liiiige kunne save enderne, på deres maskine, så jeg kunne få den til at blive 8-kantet. Jeg tegnede den, min mand byggede den. Det eneste foto jeg kunne finde af den var et foto hvor jeg egentlig havde fotograferet min mand og en kammerat i boblebadet på terrassen… men du kan se den i baggrunden. Så snart jeg finder den gamle computer frem med de rigtige fotos fra byggeprocessen, skal de nok lægges op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja så var der lidt gør det selv da baby og børne genbrugen skulle op og køre.  Det har jeg allerede beskrevet før, men lige kort, fandt en billig disk som jeg renoverede selv med tapet og maling. Sparede os for mange tusinder kroner.

Det kræver ikke nær så meget at renovere, som det gør at bygge fra bunden, men det er lige sjovt i mine øjne.

 

2011-12-30 19.15.45 2012-01-07 19.00.47

Da vi i Marts måned 2012 flyttede fra lejligheden på Lygten, og til hus i Herlev, var det endnu ikke færdigbygget… i hvert fald flyttede vi ind på en byggeplads. Ingen have, ingen græs, ingen fliser eller carport. heller ingen skur og selv gæstehuset er bygget efter vi flyttede ind. Vi manglede en port ved indkørslen, for på det tidspunkt havde Miricca lige lært at gå, og jeg ville ikke have at hun gik ud på vejen hvor der er en del trafik, på trods af at det er en stille villavej. Jeg kunne se at de billigste jernporte kostede fra 7-8000 kr og de træporte der fandtes passede ikke. Derudover ville jeg have at der blev bygget et plankeværk så affalds containerne blev skjult fra udsynet fra huset, og lågen til bilen, skulle være så bred at man kan køre sin bil eller trailer helt ind til huset. Så vi gik igang med at bygge. Igen var det mig der lavede konstruktionen… det er jeg god til, men vi hjalp hinanden med at bygge!

 plankeværk

Vi er ikke færdige med at male stolperne og indvendigt i carporten. Vil lige sige at vi ikke selv byggede skur og carport (dog malede vi det selv) – kun plankeværk og venstre del som afskærmer affalds spande. Vi har selv lagt rullegræs overalt! Sætter fotos på når jeg finder dem.