Hvorfor denne BLOG?

bumHvorfor skal mennesker gå rundt og være fattige? Ikke have en krone på lommen sidst på måneden osv? når det faktisk er meget nemt at lære at tjene ekstra penge…

Vil du lære at handle – er du kommet til den helt rigtige blog!

Billedet af “John” er eget af mig med COPYRIGHT! Taget på Helsingør station i 1995.

Jeg har altid været fascineret af mennesker – og hér er det vigtigt at slå fast, at mit møde med hjemløse i de projekter min mand og jeg laver for hjemløse og andre udsatte, viser et klart billede af at ikke ALLE mennesker har behov for penge på samme måde. Ofte ville viden omkring at tjene ekstra penge som i denne guide, ikke føre noget med sig i forhold til dem der har valgt et liv på gaden. Derimod, ville guiden være perfekt for unge på SU, kreative mennesker der vil lægge lidt tid i lommepenge projektet som en hobby, og for dem der har specifikke ønsker om at lære nogle fif i eks. bil køb/salg.

Denne guide, er som før beskrevet, for dig der vil lære hvordan man laver de små penge… helt fra få hundrede kroner. Altså hér er der tale om at tjene en ekstra skilling, og vil du evt. spare op til at etablere virksomheder som jeg har gjort, ja, så er det bare at fortsætte med mange små handler indtil den fornødne startkapital er nået. Man kan komme uendeligt langt, uden særlig mange penge… det kommer jeg tilbage til på bloggen!

For nogen mennesker er det ikke en mulighed at spørge banken om et lån, låne af forældre eller venner eller nogen mangler simpelthen redskaber og idéer… derfor vil jeg med denne lille guide, give dig inspiration og redskaber til hvordan du kan tjene pengene selv. Guiden er egnet til alle, både familier, hvor en eller begge forældre er blevet arbejdsløse, den unge studerende, der blot har en SU at leve for eller personer der synes at det kunne være spændende og sjovt at tjene ekstra penge… lommepenge. Denne guide er altså for ALLE der gerne vil have idéer til ekstra indtjening, uanset årsag.

Jeg er ekspert i at handle… og det er alt fra kaffe i den lokale Elgiganten, eller om jeg køber en brugt bil på nettet!  Penge er lette at tjene… når man ved hvordan man skal gøre. Og netop derfor, er det ikke en mangelvare hos mig… os. Vi er ikke rige, men vi har det vi har brug for.

Det er ikke for at prale, men jeg har handlet biler siden jeg var meget ung og det er en særlig evne jeg har. Jeg køber bilerne, min mand (før i tiden min far) sætter dem i stand og jeg sælger dem så igen, hvis ikke vi synes bilen passer til vores behov længere! Jeg har købt biler for venner, fremmede og familien… da jeg er vokset op med en far der er mekaniker, ved jeg mere om biler end de fleste mænd! MEN… Franske biler rører jeg ikke ved… er du mand, så ved du hvorfor :)

Siden er stadig under opbygning, så kigger du forbi mens vi roder, så undskylder jeg på forhånd, og beder dig kigge tilbage senere. Dette er min første blog og jeg vil lægge samtlige afsnit af bogen ned på bloggen med jævne mellemrum, samtidigt med at jeg selv skriver om mine egne handler som jeg stadig laver mindst en gang om ugen. Jeg glæder mig til at kunne hjælpe jer derude, med at finde inspiration, til at komme igang. Jeg er sikker på at du ikke kan stoppe når først du er startet!

Jeg har sjældent manglet noget, og kun meget få gange i mit liv lånt penge. Når det så er sagt, så er jeg fuld af forståelse over at der kan være episoder i ens liv der kan tære så meget på en, at man går ned psykisk, og derved har svært ved at finde inspiration eller energi til at have et job, eller tjene penge på kreative måder. Jeg har selv været der.  Men – netop fordi jeg ved, at jeg med sikkerhed på ethvert tidspunkt kan tjene nogle penge til overlevelse eller andet, så har jeg aldrig været bange for at være fattig i perioder af mit liv. Tværtimod har det gavnet mig at kunne leve for et minimum, at finde hygge og sjov i ting der var gratis og nydt livet på trods af pengemangel. Jeg har levet af at hugge æbler på villavejene, samlet 5 kr pant krus i Tivoli med min mand (dengang kæreste) og boet på et lille skodværelse. Men i og med at jeg er blevet ældre, er mine erfaringer med selv at klare strabadserne, også vokset. Ens fokus skal ikke ligge på pengene i sig selv, men den fritid eller nyttige ting de kan købe. Hvorfor er jeg så aldrig blevet rig, hvis jeg er så god til at tjene penge, tænker du nok? Det skal jeg fortælle dig. Først og fremmest har jeg denne indre ro omkring det, at jeg nok skal nå at tjene de penge jeg ønsker. Dernæst koster det penge at tjene penge… For det meste, men det kommer jeg ind på senere. Rigdom er for mig ikke at have rigtig mange penge. Rigdom er for mig, når jeg kan sidde og føle at jeg har nogle dejlige venner, en fantastisk familie og en hverdag fyldt med omsorg og kærlighed. Når mit kærlighedsliv fungerer godt og når jeg selv og mine nærmeste er sunde og raske. Sådan er det så ikke altid, og derfor har det været ligegyldigt at fokusere på pengene… derfor er jeg aldrig nået til det punkt hvor jeg har haft så stor en opsparing at jeg kunne investere i noget større, og omsætte indtjenings-projektet til et større perspektiv for større indtjening. Min energi til at tjene penge har været oppe og nede mange gange i mit liv… den er aldrig konstant, selvom jeg stadig har evnerne, i de perioder jeg ikke føler lyst til at praktisere mine indtjenings-projekter.

$ue